Appelmoes
2 personen
door kok de kok
Messeyne Kortrijk
BOODSCHAPPENLIJSTJE
1 kilo jonagold appelen
50gr boter
15 ml water
1/4 tsp kaneel
1/4 tsp zout*
werkwijze
· appelen schillen
· in kleine stukjes snijden
(kleiner = sneller klaar)
· boter smelten
· appelen en kaneel toevoegen
· even late bakken en na 2 min. water toevoegen
· onder deksel 20 min. laten stoven tot alles gaar is
· indien nodig nog even pureren
* indien gewenst op smaak brengen met zout
restjes tip
Vul een bokaal met de schillen en klokhuizen. Druk alles goed aan en laat bovenaan ongeveer 1cm vrij. Vul de bokaal met water, tot alles onder water staat. Dek de bokaal af met een zeefdoek en maak dit vast met een elastiek. Laat dit ongeveer 1 maand staan op een warme plek. Giet alles door een zeef en van de azijn op.
Je appelazijn kan je best bewaren in een glazen fles en is perfect voor je vinaigrettes.